Към съдържанието

Още причини да подкрепите София Прайд 2011 (не че трябва да ви убеждавам)

30.05.2011

Подкрепата ми за София Прайд е добре документирана. Подкрепям правото на ЛГБТ хората да живеят спокойно, както се полага на всеки човек: открито, в мир и с достойнство. Пътят ни тъй или иначе е изпълнен с премеждия и трудности. Няма нужда да изграждаме допълнителни прегради помежду си. Някак излишно ми вижда.

Към обичайните причини, поради които подкрепям събитието обаче добавям и следните няколко неща:

 • Всички събития от поредиците София Прайд са организирани от доброволци, най-обикновени хора, които отделят лично време, нерви и средства да организират събития на страшно високо ниво. Като се започне от бюрократичните детайли (разрешения, писма, декларации) и се мине през логистичния кошмар (маршрути, охрани, fundraising, популяризиране, участия в медиите) и се стигне до концептуалните решения (тема, график, съпровождащи събития, лекции, купони). Всички пари, които биват събрани се харчат за събитието конкретно. Най-вече за полиция. А организаторите ходят на работа през деня и вечер бачкат по събитието. Хора, това е ОГРОМНО усилие, което в други държави се прави с помощта на стабилни организации с дългогодишни традиции, утвърдени бюджети, страхотна институционална и политическа подкрепа. Казвам го, защото съм участвала в организацията на ЛГБТ събития тук в Щатите… не можете да си представите за каква разлика в организационната подкрепа става въпрос. Руди Джулиани, който е едва ли не по-републиканец и от Донълд Ръмсфелд, даваше приеми в кметската резиденция по случай Гей Прайд всяка година, докато беше кмет на Ню Йорк.  (Уви, не бях сред поканените). Тук в Мемфис, за Гей Прайд всички бизнеси, които се намират по дължината на маршрута слагат флагове с цветовете на дъгата. Старбъкс и Кока Кола раздават безплатни напитки. Големите компании в града (при нас са централите на Delta, Nike, FedEx, International Paper) имат или платформи или спонсорират групи, които да участват от тяхно име в шествието… Разказвам всичко това, за да добиете представа в какви условия би могла да се случва организацията, при какви условия действително се случва и колко титанично е дори самото постижение, че е имало събитие не веднъж, не два пъти, а три пъти. И че ще се случи отново. И че всяка година става все по-яко. Хора, дълбок поклон. Наистина.
 • Тази доброволческа основа на Прайда, всъщност само по себе си е интересна по много причини и показва, как въпреки тоталното бездействие, нeхaйство, нахалство, немарливост и в някои случаи, дори открита омраза от страна на българските политически среди, едно изцяло гражданско движение успява вече четвърта година поред да задържи общественото внимание и съвсем последователно и конструктивно да бъде катализатор за по-широк обществен диалог по теми, чието време очевидно е дошло. Вярно, нивото на дебатите в България са все още на ниво „да не са ми пред очите“ (които са се случвали другаде по света през 60-те, примерно)… НО… самият факт, че разговорите продължават, а някои хора междувременно взеха, че и понаучиха туй-онуй… са ОГРОМНО постижение.
 • И последно, но не на последно място, подкрепям София Прайд не само, защото е движение в защита на правата на ЛГБТ хората, но и защото показва, че промяна е възможна. За съжаление си спомняме много добре заветната 2008-ма, когато ултрасите на БНС ни хвърляха молотовки по главите и пробягахме трасето със светкавична скорост, защото… какво да се лъжем… беше си ни страх. Само три години по-късно, положението не е розово, но е по-различно. Не че няма хомофобия, но повече хора знаят как да я разпознаят. И не че е настъпила тотална промяна, но определено се е случило достатъчно, за да вярваме, че може би не сега и може би не веднага…, НО ПРОМЯНА Е ВЪЗМОЖНА. И съм абсолютно убедена , че след години някои от имената на организаторите на тези събития ще бъдат вписани в учебниците: Аксиния, Магда, Яна, Юлия… (много се извинявам, че не мога да изброя всички поименно) са хора, които ей така леко и последователно променят хода на най-новата ни история. Звучи гръмко, но определено не мисля, че преувеличавам, защото чуждият опит показва, че този тип събития отварят вратите за много по-дълбоки промени в съзнанието на хората и благодарение на тях, децата ни ще живеят в по-различни условия. Ще живеят по-добре. Не само децата, които са гей, но и всички останали, които по някакъв начин не се вписват в стандартната рамка за нормалност.

Ако сте в София на 18-ти юни, подкрепете София Прайд.

36 коментара leave one →
 1. 30.05.2011 01:06

  „ултрасите на БНС ни хвърляха молотовки по главите“

  1 бутилка, при това не уцели никого. ама ти си го помни както ти е по-вълнуващо :Р

 2. nervousshark permalink
  30.05.2011 01:18

  Петре, тъпотията ти е забележителна понякога…

  • 30.05.2011 04:32

   твоята способност за самозаблуда в името на скъпи за сърцето ти каузи – също. „мутиралите“ пиленца помниш ли ги? и там бях тъп и хейтър…

   правилните каузи нямат нужда от лъжи за защитата им

 3. openlyfeminist permalink*
  30.05.2011 01:24

  Pisha ot telefona mi, za tova samo malko: chestno kazano, ne znam kolko molotovki hvyrliha, no osven tiah hvyrluaha kamani i pironi po nas. Dokato vyrviahme po evlogi georgiev, BNSarite nalitaha kym nas ot malkite stranichni ulici i prilichaha na ozvereli vylci. Vsichki biahme mnogo uplasheni, policaite zapaziha samoobladanie, no izglejdaha super napregnati i sorry, ama tozi strah ne e plod na moeto jelanie da romantiziram sobstvenoto si uchastie v sybitieto. Ako niakoi ot chetiashtite tuk e bil na pyrvia pride, neka syshto razkaje.

  • Neva permalink
   30.05.2011 02:52

   Бях и беше гадно, беше гадно да се опиташ да минеш с цветни въртележки и балончета по улицата, почти безшумно, почти незабелязано, почти в тръс, и да те пази шпалир от полицаи, а зад тях да напират неадекватни, изкривени, мразещи лица и размахани ръце, и един или сто коктейла молотов, измислени, за да наранят (полицаите впрочем бяха иззели доста арсенал, като се почне с молотов и се свърши с боксове и подобни – но има ли смисъл да броим пет или сто са били?). Мен и моите приятели също ни замерваха, но най-гадното беше, когато ни крещяха тъпоумните си, нечленоразделни, монотонни обиди: най ме поразиха едни хлапета, които вместо да бълват гнус от устата си, можеха да ходят нещо да си поприказват в градинката, да танцуват, да плуват, да измислят нещо умно, от което на някого да му стане по-добре. А те лаеха.
   След всичко глупаво е да седиш отстрани и да броиш колко са уцелените и ранените и ехидно да уточняваш, че не били чак толкова много. Това те поставя в редицата на лаещите.

  • 30.05.2011 04:39

   петя изобщо не поставям под съмнение страха, нито трудностите, които преживяхте всички на този първи прайд. и както казах и по-горе, за защитата на правилните каузи е достатъчно да се уповаваме на истината.

 4. 30.05.2011 01:51

  Защо хората трябва да парадират с различията си. Къде е парада на хетеросексуалните? На кого е нужен София Прайд? Нищо против хората да се обичат. Обаче това не е причина да подкрепям техния парад. Да си се обичат у дома, аз обичам у дома, не на парад по улиците на София.

  • 30.05.2011 03:15

   Прочете ли поста? Щото той отговаря на тоя въпрос още в пърия абзац.

  • ким permalink
   30.05.2011 04:02

   На мен ми е нужен. Защото ми е ужасно обидно нетолерантността, агресията, простотията, кръчмарския национализъм и пиянският мачизъм да са толкова крещящи в това общество, а всичко друго да е все едно не съществува.

  • Neva permalink
   30.05.2011 04:08

   Не парадират с различията си и не се обичат на улицата – толкова е очевидно, че чак да му стане неудобно на човек да отговаря. Хората излизат, за да заявят съществуването си: всеки има право на възможност за мирна разходка през града – училищата, колоездачите, който си ще. Парадът е това: „Аз съществувам, чувствам се част от общност, ето ме.“
   София Прайд вероятно е нужен на други хора по други причини, но на мен (хетеросексуална) ми е нужен за следното:
   а) да знам, че в България хората могат да живеят без притеснение за живота и целостта си (първият Прайд доказа точно обратното, затова отидох и на втория, иначе вероятно щях да си седя вкъщи), за професията си, за спокойствието си, за личното си пространство, все едно дали са хетеро- или хомосексуални,
   б) да се уверя, че провинциалното, троглодитско схващане, че има качествени личностни разлики между хомо- и хетеросексуалност, е надживяно в страната, в която живея (явно още не е),
   в) да се разходя когато и където си искам, без да причинявам на никого неприятности и без на мен да ми ги причиняват.
   Нещо странно или тревожно в моите желания?

  • 30.05.2011 05:23

   Ако ти липсва парад на хетеросексуалните, защо не организираш такъв? Не е забранено. Излезте по двойки, заявете прес света, че се обичате и сте щастливи от това, дръжте се за ръце, възпявайте любовта си… Би било красиво. направи го! Нека имаме повече поводи за празници!
   Но ти сигурно нямаш нужда от това, защото то вече се случва – всеки ден, навсякъде – влюбените двойки момче + момиче се възприемат съвсем нормално и ако се държите за ръце или се целунете на улицата никой няма да се впечатли от това.
   Прайдът е необходим на онези, които тепърва извоюват свободата си да правят същото. И на онези, които искат да празнуват възможността да бъдат такива, каквито са. Светът е шарен – какво лошо има в това?

 5. 30.05.2011 03:53

  Поканете няколко посланика, начело с американския и да видим дали ще ви бият и няма да ви канят на разни места. От грамите на Уикито ясно се вижда, че най-заинтересувани от гражданските свободи в Бьлгария са именно западните посланници. Жальк факт, но го ползвайте.
  Успех срещу простотията!

  • mr. ice permalink
   30.05.2011 09:26

   Движението Тийнейджъри срещу световния ред.

   • 30.05.2011 13:56

    Много простаци трябва да свикнат, че в Бьлгария има не само гейове, има всякакви различни хора. И ще става само по-зле за смотаняците. Сигурно е адски тьпо да си задрьстен в Бьлгария- и да емигрираш на Запад, само по-зле ще се чувстваш. Ще тьрпите Бай Ганьовци и мазоли ще ви излизат :)
    Ако можех щях да го сложа парада всеки ден, баш след турските новини- само за да ви дразня малките мозьчета.

 6. 30.05.2011 05:32

  Значи ако мразя гейовете и излезна да се разхождам по улицата с огромен надпис „ЩЕ ГОРИТЕ В АДА И ЩЕ ВИ ИЗНАСИЛЯТ ХИЛЯДА ДЕМОНА“ ще е ОК, така ли да го разбирам тов?

 7. 30.05.2011 07:01

  Ей хубаво ме убедихте. Само, че на мен не ми пречат хомосексуалните двойки по улицата, даже мисля че е нещо нормално, но ми пречи парада им. И много хора са на същото мнение. Да си се обичат, не ми пречи, но да ми спират движението за да мине парад на който са разпънали плакатите си …. не благодаря, така само настройват хората срещу себе си.
  Все пак пожелавам ви успех, надявам се да не попадна в София по време на парада.

 8. E=MC^2 permalink
  30.05.2011 11:48

  Защо съм срещу гей-парадите (някой от аргументите ми се отнасят срещу всякакви паради/митинги/фестивали… и т.н.):

  1. Не обичам показността като цяло. Не разбирам защо им е необходимо на тези хора да ни се покажат? Какво печелят от това? Повече хора ще започнат да ги харесват? По-малко хора ще ги мразят?

  2. Очевидно е, че такъв вид паради носи политически контекст и определени партии/организации го използват, зада си правят реклама. От една страна са тези, които подкрепят парада (примерно зелените, БСП, примерно посланници, които печелят дивиденти в собствените си държава и т.н.) От друга страна са анти-гей партиите и организации (в случая атака, БНС и БПЦ), които използват тези събития за техните си цели.

  3. Този вид паради е начин за натиск върху обществото. Т.е. един вид пропаганда, която цели налагане на непопулярни социални норми.

  4. Проблемът с хомофобията съществува, трябва да призная, но съм напълно убеден, че тя е в рамките на нормата. Ако от една страна са Волен Сидеров и Расате, то от другата са Азис, Куркински, покойните Емил Димитров, Парцалв, които са обичани и уважавани личности въпреки сексуалната си ориентация. И всъщност този вид паради може би налива повече вода в мелницата на Волен и ко. отколкото на про-гей.

  5. Смятам, че обществото и нагласите спрямо определени явления трябва да се подкрепя от мнозинството. Това е единствения реален начин за постигане на баланс и тези, които са малцинства по определена категория трябва да се съобразяват с очакванията, а не да се опитват с всички средства да наложат своите.

  • Eneya permalink
   02.06.2011 07:54

   Да разбирам, че си против срещу всякакви публични позиции заемани от хората, независимо от темата, причината и социалният конктест, така ли?
   ОК, как предлагаш дадено общество или група да заеме публична позиция по нещо, когато са маргинализирани или игнорирани?

   2. Да. Идеята на такива събития е да се дедемонизират. Когато в обществото ни единственото, което виждаме относно различното от бялата мъжка и женска хетеросексуалност, а другите хора са невидими, това води до стереотипи, до крайности, до страхове, до насилие. Защо? Защото хората мразят това, което не разбират. А от омразата до насилието границата е тънка.
   Не мога да разбера кое му е толкова трудното: когато те третират като по-малко от човек, което му е толкова неразбираемо, че на хората не им харесва и че искат да променят това?
   Да, когато безличните стереотипи и слухове се сдобият с лица и се окажат, че нямат рога, опашки и прочие, нивото на страх и социални търкания се променя в някаква посока. Хората започват да дискутират и коментират темата.

   Като човек, който днес има правото да гласува, защото преди по-малко от 150 години, на една друга маргинализирана група й е писнало, смятам, че дискутирането и правенето на проблемите публични е начинът им за разрешаване, а не стискането на кпечаи, запушването на уши и отричането на реалността.
   Да, ти нито си жена, нито си гей, нито в някоя от групите, която св отклонява от обществената представа за нормалност, съответно ти няма как да имаш идея какви са проблемите. Но поне уважавай животът на другите достатъчно, за да разбереш, че темата е на живот и смърт.

   3. Откъде е очевидно? Можеш ли да ми покажеш партия, която досега се е обявила шумно и явно зад прайда и е обещавала промени и помощи?
   Можеш ли да ми покажеш депутати и отдени индивиди, които са използвали тази карта, за да се сдобият с политическа или обществена власт?

   4. Естествено, че е обществен натиск. Или според теб един повече или по-малко труп в Борисовата градина е без значение?
   Преди седмица пребиха моя позната в Борисовата. Посред бял ден, не знае защо, просто й изскочили групичка и почнали да я бият. А момичето е това, на което му викат нърд, с очила, тихичка, дребничка, гласчето й не се чува.

   5. Да водим ли записки точно колко гей хора са починали или са били бити и пребити заради това?
   Хомофобията в България е адски сериозен проблем.
   Преди година писах един текст по темата, относно водещите на една телевизия, които виха от смях, защото човек се самоубил.
   Очевидно самоубийството е смешно нещо, особено ако човекът, който се самоубил е гей.

   5. Смятам, че обществото и нагласите спрямо определени явления трябва да се подкрепя от мнозинството. Това е единствения реален начин за постигане на баланс и тези, които са малцинства по определена категория трябва да се съобразяват с очакванията, а не да се опитват с всички средства да наложат своите.
   Целта на тези паради е да се сложат лица на безименните и да се види има ли проблем.
   Фактът, че всяка година към него се подхожда с невероятна агресия според мен е показателен има ли хомофобия в застрашителни размери или няма.

   Да видим дали съм те разбрала.
   Идеята ти е, че хората, които са третирани негативно трябва да си траят, да се крият (все едно правят нещо лошо) и да търпят, защото… ами нямаш някакъв реален аргумент какъв би бил проблемът ако на никой не му пукаше хетеросексуален ли си, хомосексуален ли си, бисексуален ли си, стига да спазваш законите на държавата и да не вредиш на околните.

   Не знам кое е толкова трудно да разбереш. Не е точно ядрена физика.

 9. д-р Смехурко permalink
  05.06.2011 02:53

  Павлова, да видим какво искаш да ни кажеш:
  1.Организаторите „бачкали“ много, големи усилия, голям напън…
  Затова трябва да подкрепим София Прайд? Не, благодаря! Да засядат горичка, да прекопаят градинка, да засеят райграс… това начинание ще подкрепя.
  2.В щатите го подкрепяли, знаменца слагали, безплатни напитки, ала-бала…
  Ако някоя фирма не си сложи шареното знаменце, на другия ден ще я заклеймят като ксенофобска. Ха сега си представи, че знаменцето не с цветовете на дъгата, а е червено, със сърп и чук! Представили ли си го? Браво, точно за това ти говоря!
  3.“…правата на ЛГБТ хората…“ – мамка му, тези пък какво искат? Новини на патагонски? Нисколихвени кредити? Безплатен градски транспорт? Гореща супа?
  Аре бегай, Павлова! Знаем какво искат – 15 минутки слава, може и някой лев от спонсорчета да се източат! След 2-3 години все повече фирми ще започнат да плащат за реклама, все повече пари ще се „завъртят“ и ще стане като FIFA.
  И ще си имаме лоби от богати маргинали, които ще ни натрапят нещо гнусно, даже партийни книжки ще има. Усещаш ли какво ти казвам?

  • Eneya permalink
   07.06.2011 00:14

   Точно над твоето мнение има отговор на всичките ти коментари и въпроси.
   Ако си обърнал внимание за пет стотинки, щеше да знаеш, че не искат нищо, което хетеросексуалните вече да нямат като права.
   Иначе казано, просто искат равенство с всички останали.
   Шок, нали…

   • д-р Смехурко permalink
    07.06.2011 17:06

    Равенство искат, казваш…
    Май искат привилегии.
    Повечето хора не мразят хомосексуалните, те просто не ги обичат. И какво сега? Ще ни накарате да гледаме съвеЦки филми в петък?
    Няма да стане! Ама сте ми и глупави – сега ще вдигнете рейтинга на Расате и Сидеров точно преди изборите.
    Между другото, какво стана с Аксиния, пръсна ли парите вече?

 10. Eneya permalink
  07.06.2011 23:50

  Какви са тези привилегии?
  Изброи ми ПЕТ привилегии, които според теб искат гей хората? Сега, тук, пред мен… защото ми е супер интересни какви пък са тия незнайни привилегии, дето ги искат, за които винаги чувам от всички останали ОСВЕН от хората, които уж ги искат.

  • Eneya permalink
   07.06.2011 23:54

   И ако ми обясните и ЗАЩО не ги харесват, ще е бонус, който също искам да чуя.
   Така де… след като не ги мразят (не ни ги обичат), това трябва да има някакви причини, интересни са ми.

   • д-р Смехурко permalink
    09.06.2011 23:34

    А ти ми кажи какво равенство искат!
    Конституцията третира гражданите по един същ начин! ТОЛКОЗ!

    „Как още можеш да се включиш в подготовката на София Прайд 2011?

    Като помогнеш с малко дарение, което ще отиде за осигуряване на сигурността, различни административни такси към общината и ако остане някаква малка сума – за да е шествието ни по-пъстро, по-весело и по-усмихнато:

    Нашият PayPal:

    Банкови сметки:

    Първа Инвестиционна Банка

    Евро: BG23FINV91501214988247

    Лева: BG12FINV91501214988251

    Едно голямо благодаря от нас!“

    МЕРЦИ, НЯМА СМИСЪЛ ОТ НУЖДА!

 11. 10.06.2011 07:15

  Не съм съгласна с това хората да се разделят на патриоти хомофоби и други. Аз се имам именно за патриотка, но напълно подкрепям парада. И на мен би ми се искало всеки ден да се демонстрираше пред хомофобите, но не съм съгласна за новините на турски език и т.н.. В крайна сметка официалният език е български. Всеки, който иска може да живее тук, но е недопустимо да не иска да спазват нашите закони, норми и да не ни знае езика. Едно са кабелни телевизии, друго е национална.
  Както и да е, не редно всички да се слагат в един кюп. Изобщо не одобрявам това, което прави Расате на парадите, не виждам и причина.
  Този парад е нужен заради всичко, с което се сблъскват гей хората.
  Абсолютно съм несъгласна с E=MC^2, за това, че това е натиск в/у обществото. Тези хора съществуват така или иначе и това, че някой ги приема не означава, че ще стане един от тях.
  Интересно ми е също, след като толкова много се говори за влиянието на парад, който е един път в годината в/у хората, как не се споменава за влиянието на новата тенденция с лесбийствата ( за мъжката аудитория), която се демонстрира навсякъде, върху момичетата. Това, бих казала, е доста по-силно, защото е постоянно и се приема за нормално. Каквото и да е това влияние го има. Същите тези хора говорят колко е болен хомосексуализмът сред мъжете и колко грозни и нед**бани са тези жени, които харесват само жени. Този двойнствен морал ми е изключително противен.

 12. Петър permalink
  10.06.2011 11:46

  БИБЛИЯ » Новий завет » Послание на св. ап. Павла до Римляни
  ГЛАВА 1 стих 27. също и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разпалиха се с похоти един към други, и вършеха срамотии мъже на мъже, та получаваха в себе си отплата, каквато подобаваше на тяхната заблуда.
  28. А понеже се не опитаха да имат Бога в разума си, то Бог ги предаде на извратен ум – да вършат онова, що не прилича,
  БИБЛИЯ » Ветхий завет » 3. Трета книга Моисеева – Левит
  Глава 18 стих 22. Не лягай с мъж като с жена: това е мръсотия.
  Глава 20 стих 13. Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили мръсотия: да бъдат умъртвени, кръвта им е върху тях.

  • openlyfeminist permalink*
   10.06.2011 11:49

   Също така:
   „Women should be silent in the churches, for they are not permitted to speak, but should be submissive, as the law also says.“ (1 Corinthians 14:34)
   „But if … evidences of virginity are not found for the young woman, then they shall bring out the young woman to the door of her father’s house, and the men of her city shall stone her to death with stones…“ (Deuteronomy 22:20,21)
   „If your hand causes you to sin, cut it off. It is better for you to enter into life maimed, rather than having two hands, to go to hell, into the fire that shall never be quenched.“ (Mark 9:43)
   „Slaves, submit yourselves to your masters with all respect, not only to the good and gentle but also to the cruel. “ (1 Peter 2:18)

   Нещо много избирателно я цитираш тази твоя Библия, струва ми се.

   • Петър permalink
    10.06.2011 12:31

    първо ако може на български за да те разбера по-добре
    второ да избирателно я цитирам за конкретният повод искам точно това да стигне до мозъка на всеки гей , защитник на правата на малцинствата, и най-вече до тези които им внушават подобни идеи и модерни разбирания
    трето доколкото разбрах имаш нещо против написаното в част от библията или срещу цялата?
    четвърто вярваш ли в БОГ и кой е твоя БОГ ако не е тайна?

   • Someonw permalink
    15.06.2011 13:26

    Умни и вечни библейски слова!

  • Йоана permalink
   10.06.2011 12:55

   Е, и? Не всички са християни.

 13. Eneya permalink
  10.06.2011 13:24

  За незнам кой път.
  Според закона гей хората нямат същите права като хетеросексуалните.
  А законите, които ги има, не означава, че се спазват. То и закони за движението в България има, но колко се спазват. То ние сме длъжни и всеки да дупчи билетче, ама колко се спазва и така нататък.

  Петре – аз ще ти преведа, не бой се душичка. Само да ти споделя, ние сме светска държава, иначе казано, аргументите ти НЕ важат, защото нямат права стойност… най-малкото. И как точно се прокламира гей поведение под надслов „равни права“? Това сексуалността не знаех, че се предава като грип, ако беше така, всички хетерородители само хетеродеца щяха да имат.

  „Women should be silent in the churches, for they are not permitted to speak, but should be submissive, as the law also says.“ (1 Corinthians 14:34) „Жените трябва да мълчат в църквата, защото не им е позволено да говорят, но трябва да бъдат покорни, както повелява законът.

  „But if … evidences of virginity are not found for the young woman, then they shall bring out the young woman to the door of her father’s house, and the men of her city shall stone her to death with stones…“ (Deuteronomy 22:20,21) Но ако няма доказателство, че младата жена е девствена, тогава тя трябва да бъде изведена от дома на баща си и мъжете от града трябва да я убият с камъни.

  „If your hand causes you to sin, cut it off. It is better for you to enter into life maimed, rather than having two hands, to go to hell, into the fire that shall never be quenched.“ (Mark 9:43) Ако ръката ти те вкара в грях, отрежи я. По-добре да бъдеш сакат, отколкото да имаш две ръце в Ада, където адските пламъци никога няма да бъдат утолени.

  „Slaves, submit yourselves to your masters with all respect, not only to the good and gentle but also to the cruel. “ (1 Peter 2:18) Роби, подчинявайте се на господарите си винаги, независимо дали са добри и нежни или жестоки.

  Честно казано, ако ти наричаш това бог, аз ти казвам – ти нещо не си много наред с главата.
  Нейсе, вече го казах, държавата ни е светска, иначе казано, законите ни не се пишат в съответствие със стария завет. И поне веднъж, няма ли един фанатично религиозен, който има НЯКАКВА поне и смътна представа от биология или психология?

 14. Петър permalink
  12.06.2011 09:06

  нямам време за повече приказки. искам само да ви кажа правете разлика
  между това да си роден обратен, и това че правиш секс с човек от твоя пол
  аз разбирам написаното в БИБЛИЯТА КАТО ЗАБРАНА ЗА СЕКС С ЧОВЕК ОТ СЪЩИЯ ПОЛ ГРЯХ КОЙТО ПОДОБАВА ДА СЕ НАКАЗВА СЪС СМЪРТ.

 15. 12.06.2011 10:12

  след толкова време, още се ловите на тролове като шарани на кюспе

Trackbacks

 1. Още причини да подкрепите София Прайд 2011 (не че трябва да ви убеждавам) | Bulgarian Blog
 2. Парад 2011 « It Looks Like A Feminist Blog
 3. София Прайд 2011 « Ule's Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: