Към съдържанието

За OPENLY FEMINIST

Petya K. GradyЖените в България живеят в постоянни условия на противоречие. Масово сме образовани и работим наравно с мъжете, а данните сочат, че печелим по-малко от тях. Никой не ни спира да градим кариера, но в същото време, болшинството от домашната работа продължава да бъде наше задължение, нашата “втора смяна”. Непрекъснато ни обясняват как раждането на дете е свещенодействие, а когато станем майки, хората около нас се държат така, сякаш нямаме идеи, интереси или собствено мнение. Много работодатели отказват да ни наемат на работа, когато сме в “детеродна” възраст.

Винаги съм намирала този тип “смесени послания” за объркващи и несправедливи и се чувствах длъжна да започна да говоря с колкото се може повече хора за тези неща. Колкото повече хора знаят, че това се случва; че не е правилно; че има по-добър начин… толкова по-добре за всички. Блоговият формат беше най-лесния начин да достигна до много хора, сравнително бързо.

Казвам се Петя Кирилова-Грейди и живея в България и САЩ със съпруга си Кайл.

***

Ако имате въпроси, коментари или просто искате да се представите, можете да се свържете с мен по удобен за вас начин:

Email: petya.grady@gmail.com
Twitter: petyagrady
Facebook: petya.kirilova.grady

***

Дизайнът на Openly Feminist е дело на невероятната Неделина Червенкова-mesm (email). Горещо препоръчвам Лина не само, защото много харесвам крайния продукт от работата й. Препоръчвам я най-вече, защото тя ме накара да се замисля по въпроси, на които трябваше да съм отговорила може би преди години, когато за първи път започнах да пиша. Така правят само ДОБРИТЕ дизайнери.

%d блогъра харесват това: