Към съдържанието

Точно така

14.04.2011

Приятен уикенд!

17 коментара leave one →
 1. 15.04.2011 00:51

  всъщност, това е доста плитка метафора

  все едно да кажеш за лекарствата, че да се дават отрови за да се подобри здравето е като да fucking for virginity

  да не говорим, че метафората е и логически абсурдна, защото девствеността по дефиниция е нещо което не може да се възстанови, а мирът може

 2. виктория permalink
  15.04.2011 01:27

  Любимият ми лозунг! Напротив, Лонги, това което казваш, не е вярно. Защото в случая с отровата, дозата е това, което има значение – дозата прави отровата, а не качеството на веществото. В случая с бомбардирането – дозата няма никакво значение. Все е бомбардиране и дяволът не е в дозата, а в същностното качество на действието. Както и с девствеността. Не може да си малко девствена и малко бременна, както не може малко да бомбардираш.
  В 21-ви век все още има хора, които си мислят, че мирът е въпрос на доза и има добри бомбардировки, както има добри дози отрова. :)

  • Ranah permalink
   15.04.2011 11:23

   Аналогията си е точна. Заради лекарството ще умрат част от клетките, изграждащи организма ти. Без него обаче ще умрат всички. Пред тази неумолима зависимост човешки значимата „същност“, за която говориш, бледнее.

   И именно заради такива настроения помощта за Либия се забави.

   • виктория permalink
    15.04.2011 14:10

    Помощта за Либия аз изобщо не одобрявам. Защото знам кой помага на Либия и с какви мотиви. Ти не помниш ли как в началото на революцията се сбиха Франция и САЩ кой точно да „помага“ на Либия? Ти как смяташ, дали са мислили за демокрация тогава или са им се мержелеели петролни кладенци пред очите? Аре ако може да не помагат, след като никой не ни помогна при делото със сестрите от чисто сърце.
    Ако никой не ми помага по некадърен начин с лекарство, е много по-вероятно клетките ми да се мобилизират и да си намерят сами решение. Ама ако ме тровят „добронамерено“, щото съм наследница – дали са добронамерени, се питам?

   • Ranah permalink
    16.04.2011 03:14

    Бунтовниците сами поискаха помощ. Без нея те и много невинни хора щяха да бъдат помляни.

    Впрочем, ето ти още един „абсурден“ лозунг: „It’s like dying for living“. Kaк така? Как така смъртта ще е нужна за живота? Отговорът е много прост – какво (си принудена да) ядеш? Целият ти живот се крепи на смъртта.

    Закономерностите на действителността не се интересуват от идеалите ни и ги вкарват в задънена улица при първа възможност. Идеалите са важни и ценни, но да правиш чупки и да се кривиш така, само и само за да са винаги валидни, е самозалъгване.

 3. Пастор Свин permalink
  15.04.2011 01:29

  Сигурен съм, че Кадафи и още дузина главорези са много съгласни с вас.

 4. 15.04.2011 02:08

  Не е вярно логически и не е вярно на практика.
  Написано е от и за хора, които обичат да не се задълбават много в проблемите.

 5. 15.04.2011 02:48

  но пък снимката на тия двете хипита прекрасно демонстрира двете страни на левичарския активизъм – едната страна замества мисленето с емоции и е умилена от представата как всички на света се обичат и се гушкат с дърветата или помежду си, а другата високо вдига лозунга и е готова да ти набие в главата, че човек за човека е брат, разбра ли бе гад…

 6. Ranah permalink
  15.04.2011 03:50

  Ако приемем, че порнографията допринася за увеличаването на бройката асоциални девствени чикиджии, ето един жив пример за fucking for virginity.

  В живота е пълно със ситуации, в които за да постигнеш едно нещо, трябва да направиш точно обратното. (например за да получиш нещо, трябва да престанеш отчаяно да го желаеш и т.н.) В много логически пъзели за да стигнеш до успешния финал, в един момент трябва целенасочено да разместваш парчетата така, че временно да работиш срещу него. Такива са правилата на очарователния свят, в който живеем.

 7. mr. ice permalink
  15.04.2011 03:56

  Абе идеята е да се говори за секс… Опрат ли жените до публичен активизъм често се стига и до разголване на плът.

  А и привличат мъжкото внимание с методите си, понякога даже съзнателно, та да се поговори малко и за проблеми. Или пък за секс. Я вижте – първите трима коментиращи са мъже, което си е абсолютен рекорд за блога, хехе.

 8. 15.04.2011 04:37

  Мда, и нямаше да е лошо да го поставят в кавички и да посочат източника на мъдростта. :-)

 9. Пастор Свин permalink
  15.04.2011 05:58

  Ами тя тая мъдрост точно на първосигнална реакция разчита – става въпрос за секс, значи е мнооо яко.
  Биляна, кой е гениалният източник? Опитах се да намеря, но попадам само на други места, където има същата или подобна снимка и доста смешни коментари.

 10. openlyfeminist permalink*
  15.04.2011 06:38

  Хора… why so serious?!

 11. mr. ice permalink
  16.04.2011 08:24

  Trolling for peace is like fucking for feminism

  А сега де.

Trackbacks

 1. Точно така | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: