Към съдържанието

Петиция за пълно разследване на инцидента пред джамията Баня Башъ на 20 май и за делегитимация на дясната националистическа партия АТАКА

20.05.2011

Подкрепям Български Хелзински Комитет и Български Активистки Алианс в молбата за цялостно разследване на инцидента пред софийската джамия Баня Башъ.

Дълбоко осъждам този ПОРЕДЕН акт на подтикване към насилие и религиозна омраза и призовавам за окончателната политическа делегитимация на АТАКА.

Очаквам Главния Прокурор и Министъра на Вътрешните работи да действат съобразно дадените им правомощия и да направят всичко възможно този казус да бъде разрешен във възможно най-кратък срок.

***

Подпишете петицията и помогнете за нейното разпространение.

11 коментара leave one →
 1. 20.05.2011 21:15

  Подкрепям безусловно!

 2. 21.05.2011 00:41

  атака е дясна партия? от кога идеите за национализация и връзки с Русия са десни?

  • Петър Славов permalink
   23.05.2011 02:51

   Очевидно е, че нацизмът/фашизмът не мога да се измери точно по традиционната скала ляво/дясно. Исторически самите нацисти/фашисти са виждали техните програми като „среден път“. Можем да кажем, че тази идеология е ориентирана дясно/консервативно в политическо отношение и с леви икономически възгледи.

 3. Eric Cartman permalink
  21.05.2011 02:50

  Хех, феминисти в защита на исляма. И това ако не е ирония. :)
  Иначе, че Волен е лунатик и е вреден, в това няма спор.

  • 22.05.2011 03:30

   Не е толкова трудно да се направи разлика между защита на нещо и протест срещу друго нещо. Така че освен ако не си много тъп, си заядлив трол.

   • Eric Cartman permalink
    24.05.2011 00:30

    :) Аха, много съм заядлив. В доказателство на което, ето един допълнителен въпрос – ако някой беше хвърлил един хубав бой на Волен и бандата му, щяхте ли да издигнете глас и в тяхна защита? Щото както и да го гледам, те са доста по- феминист-френдли от ония надупените хубавци пред джамията.

 4. in2h20 permalink
  22.05.2011 04:43

  Напоследък в бг се забавляват по странен начин
  Не мога да го определя като „познат“, щото около мен никой не точи никому кръвта, разбива лицето с камъни, гори символите и се саморазправя по друг начин с човешко същество
  Напротив. Хората с къщи си белосват фасадите, садят се цветя, подготвят се лодките за следващия сезон, вървят ръка в ръка с децата си и спират за сладолед
  Това е нормално състояние
  Тук се работи. Хората са щастливи – тази седмица Економист обяви връзката на работа с удовлетворентост в живота. Произвежда се. Експортира се. Като дойдат празници, се пътува. Забавляват се, един вид.

  В Бургас, а после и в сф, тълпата безучастно гледа и тук там протяга телефон да документира обезумяла в насилие глупотевина. Понеже това не е достатъчно, всички вестници, форуми, блогове и социални мрежи коментират случката с участието на политиците наричани за кратко, „компетентни органи“

  Наблюдавано от страни, това което се случва е стадна деградация пред свършек.
  Кой не изпищя миналата седмица, когато по примера на тато си, Бойко разкара НСИ шефката щото обявила че 200 000 едвам го понасят и искат да се чупят.

  Такава скука владее батковината, че радио предаване е да поканиш освидетелстван идиот, който да набие събеседника си в ефир.

  Под дъното имало още едно, така вече 20 години. От сутринта чета опити да се рационализира ставащото, щото тук там някой нехоспитализиран маа чорап в бугарско: толерантност, зачитане, …алоооу, това става в държави. Да имаш премиер не е като да имаш държава, нека погледнем Африка. Да имаш полиция не е като да имаш права, тук Русия е добър пример. Да имаш религиозни свободи не е като да може да ги упражняваш, братска Америка е световен умопомрачаващ пример.

  И човек се пита, какво ще е следващото бг шоу? Може би гълтане на новородени ? Друга мизерия ? Искам дистанционно да изключа тоя канал. И редута да актуализират партията си 4 км с „бг вън от ЕС“, за да се регистрирам

 5. Анна Маринова permalink
  22.05.2011 07:12

  Срам ме е от това, което стана! Не мога да повярвам, че в България е възможен такъв вандализъм, такава злоба и омраза, които проявиха от партия „Атака“ към едни мирни хора, които просто извършваха обедната си молитва. Трябва да има съд и ефективни присъди!

 6. Ани permalink
  25.05.2011 11:58

  Петя! Това не е единствената петиция по въпроса.

  Има една за сваляне на имунитета на Сидеров, която е много популярна, засега има близо 7 хиляди подписа и продължава да расте.

  Мисля, че ще е хубаво читателите на този блог да помислят и да я подпишат, ако вече не са.

  http://www.peticiq.com/do_boris_vekchev_za_imuniteta_na_siderov

  • openlyfeminist permalink*
   25.05.2011 13:14

   Аз разпространих петицията на Огнян Минчев във Фейсбук и Twitter, но тук пропуснах! Мерси много за добавката!

Trackbacks

 1. цвете за свободна България at Smiling

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: