Към съдържанието

Човек на годината 2010

13.09.2010

Човек на годината е годишна награда за принос към правата на човека, инициирана от Български хелзинкски комитет. Тази година, наградата ще бъде връчена за трети пореден път на 10 декември – Световния ден на правата на човека. Тя се присъжда на личност, колектив или организация от професионално жури на базата на обективни критерии.

Подкрепям инициативата от самото начало, без никакви резерви. Единствената ми тревога около събитието обикновено е свързана с избора за кого да гласувам, което, както и да го погледнем… абе, дай всекиму такъв проблем. Тази година ще гласувам в подкрепа на Sofia Pride 2010 по две причини:

  • Заради неуморната работа на организационния екип в подрепа на многообразието, личното достойнство и правото на сексуално изразяване. И Господ знае, че в България не изпитваме голяма търпимост към различие от какъвто и да е тип. Важно е да има хора, които работят в посока поограмотяване на хората, но и в защита на потъпканите права, в конкретните случаи, когато това се случва.
  • Заради безпрецедентните организационни усилия на няколко организации и МНОЖЕСТВО доброволци, които демонстрират, че няма нищо по-прекрасно от една идея, чието време е дошло. И опровергават нагласата, че в България не можем да работим в екип. Ха!!!

Отделете малко време, за да се запознаете с инициативата и дори да не гласувате (не знам защо някой не би), прочетете представянията на вече номинираните личности и организации: безкраен източник на вдъхновение!No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: