Към съдържанието

Хубавици и умници

23.10.2008

Относно драмата с дрехите и прическите на Сара Пейлин… няма нужда от подробности. Да ми обясняваш, че си hockey mom, wal-mart mom, jane-six-pack и в същото време, за по-малко от три месеца, да похарчиш средната годишна заплата на поне трима средностатичиски американци е меко казано нагло.

НО!!!

Вниманието, което се отделя на дрехите, грима, червилото, очилата и брошките на Пейлин е потресаващо. Причината за това може би наистина се крие в това, че Пейлин повтаря едно и също, отказва да говори с журналисти и в крайна сметка, хората нямат избор освен да обсъждат прическите й. Но въпреки това, фактите са си факти. Външният вид на жените в публичното пространство се обсъжда много повече отколкото външния вид на мъжете. И за професионалните качества на жените много често се съди на базата на външния им вид. Това е факт. И това се случва на жени, които дават поводи за далеч по-сериозни коментари; жени като Хилъри Клинтън, например.

Ако не изглеждаме по определен начин сме грозни, занамерани, стари моми и/или (о! кошмар!) лесбийки и това автоматично омаловажава работата, позициите, аргументите ни. Ако изглеждаме добре, то тогава със сигурност сме празноглави и несериозни. Или може би сме и умни и красиви, но това е по изключение. Е няма угодия.

***
Извинения за дългото отсъствие. Хванах някакъв грип, който ме изкара от трудоспособност последната една седмица. Знаете ли, че жените карат по-тежки настинки от мъжете? Майтап, майтап.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: