Към съдържанието

This is what a feminist looks like

24.02.2008

Когато започвах този блог си мислех, че повечето коментари ще са заядливи и негативни. Темите са малко непознати и хората по принцип се изправят на нокти срещу неща, които са им непознати…защитен механизъм, какво да го правиш… За моя най-голяма радост, обаче, огромната част от коментарите тук са написани от хора, с които може би не споделяме едно и също мнение, но имат желанието да защитават позициите си и са отворени към нови тези и идеи. За което им благодаря.

Заядливите коментари обаче са факт. Разбира се, намериха се хора, които да ме нарекат femi-nazi, фригидна кучка и др. Опитаха се да ми обяснят, че феминистките всъщност просто са едни грозни незадоволени жени и, разбираш ли, просто get a life.

На всички тези хора, посвещавам:

This is what a feminist looks like.


Име: Антон, 22
Професия: Инвестиционен анализатор
Аз съм феминист, защото…: Аз съм „за“ равните възможности по принцип, което ме прави феминист by default. Смятам, че каквито и да са крайните мнения в този блог, дискриминацията на жени съществува и има много за вършене по този въпрос. Примери могат да се открият и в по-развитите страни, та какво остава за държавите от Варшавския договор.

Име: Яна, 27
Професия: Дълго за обяснение, но се върти около защитата на човешките права
Аз съм феминист, защото…: Винаги ме е дразнело как в България, а и в чужбина, много хора ме поставят на второ място само заради пола ми или изискват от мен да съм най-вече приятна за гледане, все едно съм предмет. Виждам много нередности, които не мога да търпя.

***
Може би, ако знаем какви хора всъщност са феминистите, няма да се страхуваме чак толкова много от тях. Благодаря на семейство Антон и Яна (да, женени са и още как), че се отзоваха на поканата ми. Ако искате и вие да участвате, можете да ми пишете на openlyfemist [at] gmail [dot] com.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: