Към съдържанието

Дискриминиран съм.

22.04.2009

Един анонимен коментатор онзи ден сподели, че според него/я вече само хетеросексуалните били дискриминирани. Което ме навежда на мисълта, че човекът ама наистина много силно се е объркал…. какво е дискриминация и дали му се е случвала на него/я.

Дискриминация е да се държат с теб по-неблагоприяно, да те лишават от права и да ти отнемат възможности, заради това, че принадлежиш към някаква група. Един човек може да бъде дискриминиран по расов, религиозен, етнически принцип. Случаите, които разискваме в този блог са случаи на полова дискриминация и дискриминация по сексуална ориентация.

Дискриминация, например, е да те назначат на временен договор, защото си млада жена и има опасност да забременееш. Извършеният акт няма нищо общо с теб и репродуктивните ти планове. Продиктуван е от принадлежноста ти към дадена класа хора: жени.

Дискриминация, също така, е по време на интервю за работа да те питат на колко години си и после да не те наемат, защото „нашият екип е млад“. Т.е. пренебрегват се личните ти качества и те отсвирват, просто защото спадаш към някаква възрастова категория.

Дискриминация е, да си гей и от теб да изискват да се преструваш, че си хетеро. И това е дискриминация, защото всеки един хетеро-гражданин има правото да демонстрира пристрастията си към срещуположния пол ежедневно, ежеминутно.

Забележете, НЕ е необходимо да те пребият от бой в градинката, за да можеш да пледираш, че си бил жертва на дискриминация. Това последното го казвам във връзка с друг често срещан въпрос: че за какво толкова претендират Х (педерасите, феминистките, циганите)?! Кой ги дискриминира?!

Слагам тези обяснения в графата „очевидни, но ОЧЕВИДНО необходими“. Когато още някой хетеросексуален пожелае да се жалва, че е дискриминиран на база хетеросексуалната му ориентация, нека прочете горния текст отново, да помисли малко…. и пак да пита, ако не е ясно.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: