Към съдържанието

Дребните неща

07.07.2009

От години имам Gratitude Journal, а в личния ми блог дори имам категория от постинги, в които пиша за Хубавите Неща, които са ми се случили напоследък. По тази причина, на драго сърце приемам поканата на Яна и НиКодил, за 6-те дребни неща, които ми доставят ОГРОМНО удоволствие.

1. Кратки мейли от мама:
Не тези дългите и обстоятелствените, другите: кратки и написани набързо. Те са ми любимите, защото веднага си представям как спонтанно се е сетила за мен и е решила да ми го каже. Такива са мейлите със съвети какво да ям всеки ден (соя, зехтин, 2 ореха), впечатленията й от еди-кой-си кандидат-депутат (Пише „Ботевград“ с „т“ накрая!) или пък мислите й какво трябва да кажа на злите коментарищи в този блог (Не съм ви изпращала телеграма да идвате и да четете тук).

2. Кайл на български:
С Кайл комуникираме на английски, но той учи български и като всеки ученик има любими фрази, които използва колкото може по-често. Такива фрази са: чакай малко, точно така, ей сега, нали?, моята малка тиквичка, страхотен вкус и др. Всеки път разтапя сърцето ми.

3. GoodReads:
Откакто имам account в GoodReads няма как да вляза в книжарница неподготвена. Винаги имам готов списък със заглавия, които да потърся.

4. Разговори с жени, които наскоро за първи път са чели Вирджиния Улф.
Улф е брилянтна и ценена от всякакви хора, по цял свят. Но текстовете й описват женския живот и опит по такъв интимен начин, че след първи прочит, повечето жени, с които съм говорила, казват, че виждат света около себе си малко по-ярък. На Вирджиния Улф принадлежи и един от любимите ми цитати: For most of history, Anonymous was a woman.

5. Нови блогове:
По очевидни причини. Горещо препоръчвам най-новите ми открития: блоговете на Димитър Монев и Владо Трендафилов

6. Вечеря за закуска
Това е навик, който придобих под влиянието на съпруга ми. Често често хапваме супичка, печени картофи или студена паста за закуска. След това, с пълен търбух, мога да функционирам на високи обороти чак до вечерта.

Ще се радвам, ако Димитър, Илия, Силвия, Аксиния, Ади и Мони се включат във веригата. Те всички са хора, които живеят живота си приключенската.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: