Към съдържанието

Социален коментар

28.06.2009

Вчерашният ми постинг ме въвлече в спорове (off и online) за това как би трябвало медиите да отразяват събития от типа на гей прайд шествието вчера. Мислех да оставя темата просто да отмине. Да, обаче, днес видях страхотен коментар на Франк Рич на страниците на New York Times, по случай 40 години от Stonewall и политическата битка за равни права в Щатите и си казах… евалата.

Докато българските традиционни медии се задоволяват (в най-добрия случай) с псевдо-обективни „новини“, които отразяват събитията след като са се случили… Колегите им в по-добрите световни медии не разчитат единствено на репортажи. Те знаят, че хората научават новините много по-бързо отколкото те успяват да ги отразят. В ерата на sms-ите, twitter и facebooк, NYT допълва репортажите си с анализи, коментари, блогове и дигитален материал. Това е уникално съдържание, което няма как да намеря другаде и затова съм hardcore фен на вестника.

За себе си не съм намерила български източник, който коментира социални проблеми с аналогична дълбочина. Ако вие знаете за съществуването на добро издание, което предлага сериозни социални анализи… моля да споделите.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: