Към съдържанието

Фрапиращо неадекватна медийна реакция

27.06.2009

Около изборите за европейски парламент излезе информация за изненадващо високия процент от хора, които се информирали за случващото се в България от блогове. „Е много са информирани, няма що“ помислих си.

Днес обаче, понеже не съм в София и не мога лично да присъствам на гей прайд шествието, цъкам като умопобъркана в сайтовете на всякакви официални, сериозни медии и намирам следните заглавия сред „водещите новини“:

Дневник
: 13-етажна сграда в Шанхай падна като отсечено дърво
Dir.bg
: Маршрутка и автобус се сблъскаха на спирка
Dnes.bg: Лиза: Той знаеше как ще умре

В Капитал… ни гък за Rainbow Friendship. Единственото заглавия посветенето на шествието е в News.bg: Гей-парадът – по-многолюден и със собствена охрана. В самия материал: Сред самите участници, заявяващи себе си като гей, има и такива с по-екстравагантно облекло, което обаче не стига до крайностите и екзотиката на западните гей-паради. Болдът е мой.

Недоумявам как е възможно, особено имайки предвид начина, по който премина миналогодишния прайд, уж сериозни медии да подходят толкова небрежно и безотговорно към отразяването на това събитие. Вярно, че българския прайд не е с мащабите на западните си еквиваленти, но пък социалната му значимост е в пъти по-огромна. Наистина ли всички тези медии, с всичките си псевдо-социални репортери, не успяха да намерят думи (идеи или гражданско съзнание), че да напишат обстоен материал по случая?!

Явно не.

Така че, мили приятели, продължавайте да си четете блогове и не си губете времето с традиционни медии, които за пореден път стоят някак фрапиращо неадекватни на събитията от деня.

***
Update:
В Дневник има новина за събитието (Гей парад ще се проведе в София), но тя не е сред водещите. Срутената сграда в Шанхай е по-важна.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: