Към съдържанието

Dell изобрети машина на времето

13.05.2009

Dell стартират нова кампания, с която маркетират компютрите си на жени. Направили са специален мини-сайт по случая, даже са му дали име като на момиченце— Della.

Разгледайте сайта. Ще научите как се маркетират компютри на жени в три прости стъпки:

  1. Наблегнете на дизайна. Понеже, то е ясно, жените са естети по душа и обичат най-вече всичко около тях да е красиво. Абстрахирайте се от подробности като технически спецификации, процесори, памети, али-бали. Жените ценят формата, не съдържанието.
  2. Избягвайте „серизни“ мотиви в кампанията. Сложете една снимчица там на някое хубаво момиченце с очилца, за да изглежда все едно работи, за всеки случай, но да е усмихната. Иначе покажете, че компютрите са много FUN и няма причина жените да се страхуват от тях.
  3. Илюстрирайте нагледно колко са леки самите машини. Жените са деликатни същества и колкото и да харесват някоя конфигурация, може да се откажат от нея, защото тя е прекалено тежка за техните крехки рамене.

Абе то лошо няма… само дето всичко звучи и изглежда така сякаш не маркетират лаптопи, а машина на времето. И тази същата машина ни е изпратила не къде да е, а в епогея на викторианската епоха.

Моето предложение към Dell е следното: с всеки поръчан женски лаптоп, да подаряват и малки шишенца камфор. Така, ако дамата вземе да припада, защото я е стегнал прекалено много корсета… някой да й го завре под носа, за да и просветне.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: