Към съдържанието

Присъда ли е да си гей?

04.05.2009

Искам да ви обърна внимание върху разговор на тема „Присъда ли е да си гей?“ в предаването Часът на мама по bTV. Ако нямате възможност да изгледате цялото предаване, гледайте третата част с участието на Д-р Румен Бостанджиев.

В разговора има някои неточности. Например говореното за хомосексуалноста като за „проблем“ е подвеждащо; както казва Д-р Бостанджиев… проблем за кого?! Проблем е дотолкова, доколкото в консервативно общество като българското, да си гей е стигма. Но самата хомесексуалност като такава не е проблем за когото и да било: не е болест, не е противоествествена… Дим Дуков също така каза, че не иска да има деца, за да не им причинява нещастието да им се подиграват, че са деца на хомосексуални родители. Това е негово право, разбира се, но не е причина да се отрича правото на други гей хора да отглеждат деца. Поне според мен, ако се притесняваш от обществените нагласи…. работиш, за да промениш обществените нагласи. Не се отказваш да имаш деца.

Въпреки тези две забележки, бях изключително приятно изненадана от хубавото предаване, човешките въпроси, искреното желание на водещите да разберат малко повече, да изслушат гостите, да бъдат полезни на зрителите си. Аз лично ще пиша на авторите на предаването, за да ги поздравя за добре свършената работа! Ако искате и вие да им благодарите, пишете на Супернова Медия ето тук.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: