Към съдържанието

Грейс Пейли за женските и мъжките текстове, читатели

24.04.2009

Едно старо, но прекрасно интервю с писателката Грейс Пейли:

Salon: Жените пишат ли по различен начин от мъжете?

Grace Paley: [В женските текстове] има много повече домашни разговори, ако може да ги наречем по такъв начин–лични разговори. За жените– за повечето жени– е по-лесно да говорят за лични неща една с друга, отколкото за повечето мъже. Споделят повече и имат много общи проблеми. Едно от нещата – никога не съм го казвала преди– едно от нещата, които намирам за интересни е, че жените винаги са купували книги от мъжки автори и в някакъв момент започват да осъзнават, че те не са писани за тях, нали така? Но с голям интерес те продължават да ги купуват, защото е същото като да четеш за някоя чужда държава. Мъжете, обаче, никога не връщат услугата.

Как бихте коментирали този цитат в контекста на българската блогосфера? Какви блогове четете? Мъжки, женски? Виждате ли разлика в тях? Каква?

За себе си: чета и мъжки и женски блогове. Има и женски и мъжки блогове, които ме карат да мисля, че аз и авторите им живеем не в различни държави, ами направо на различни планети. Прави ми впечатление, че много малко жени имат смелоста да пишат „експертни“ блогове и прекалено много мъже пишат „експертни“ блогове, въпреки че очевидно им липсва експертиза.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: