Към съдържанието

Най-яката миска

16.03.2009

Аргументи срещу конкурсите за красота има много. 1) Тези събития се градят върху идеята, че външния вид на една жена е най-важния й атрибут. 2) Поощряват ‘конкурсна’ красота, което спомага за промотирането на стандарти, на които повечето жени не отговарят и съответно ги кара да да се чувстват неадекватно. 3) Да не говорим, че мудната разходка по бански на сцената прилича на пазар за добитък, в който се гледа кое животно колко месо има на гърба и дали са му здрави зъбите.

Мис България 2009, Антония Петрова, обаче, е най-яката Мис-ка, която България някога е имала. Момичето е красиво, но освен това има достатъчно силно развито чувство на самоуважение.

Антония упорито отказва да се остави в ръцете на Милен Цветков, който пък от своя страна прави всичко възможно да докаже, че участничките в конкурсите за красота са глупачки. Щото няма по-готино изживяване за един водещ, както и за българския зрител, от това да види нещо, което си знае по принцип: красивите жени са мега тъпи.

Това, което особено много ми харесва в клипа е, че Антония до последно не се поддава на снизходителния тон на Милен, а категоричната й позиция дава кураж и на другото момиче да осъзнае, че не е длъжна да търпи натиска на някакъв телевизионен клоун. Милен Цветков пък е толкова разгневен и разочарован, че не успява да постави мис-ката на мястото й, че единственото, което му остава да направи е да я изгони от студиото. О, кошмар!

Мис Антония, моите поздравления!

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: