Към съдържанието

Хомофобия в българския парламент. Отново.

12.03.2009

За онези от вас, които още не са разбрали новината… В момента българският парламент обсъжда проектозакон за лобистката дейност. В среща на Комисията за Гражданско Общество и Медии вчера е било обсъждано предложение на депутата от БНД Владимир Дончев за добавка на текст, който да забранява лобистката дейност в случаите, в които съответната кауза нарушава „обществения морал“. Според г-н Дончев „в противен случай представители на гей организации ще получат правна възможност да се регистрират и публично да лобират за узаконяване на еднополовите връзки.“

Стенограмата от заседанието на комисията все още не е публикувана на сайта на парламента. Информацията във вестник Дневник е най-пълна (за момента). Освен тук, за update-и по темата можете да следите:

Надявам се пресата и електронните медии да реагират подобаващо. Както се надявам и всички вие да изкажете гражданската си позиция по случая. Предложението на Дончев е неандерталско, дискриминационно и подтиква към омраза. Това е видно от далеч. Освен хомофобско, то обаче е и лицемерно. В държава, в която политиците закусват, обядват и вечерят с мутро-барони, Президента трепе застрашени животински видове, депутатските купони са възстановки на сцени от Содом и Гомор, а на Нова Година Националния Химн бива предшестван от кръшни чалга-ритми…. да се спира политически активизъм, защото нарушава обществения морал е меко казано двулично.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: