Към съдържанието

Майките и децата им

05.02.2009

В България жените спират да получават майчински, ако решат да се върнат на работа преди да им е изтекло майчинството. В блога си Георги Ангелов коментира, че по този начин „работещите майки са наказани“, а тези „които си стоят вкъщи“ са насърчени. Следва дълга дискусия, в която читателите (повечето са мъже) обсъждат дали Държавата трябва да насърчава майките да „си гледат децата“ или да се върнат на работа.

Хммм.

Господа. Няма „работещи майки“ и „майки, които си стоят вкъщи“. Има майки, които работят в дома и такива, които работят извън дома. Разграничението, което правите в блога е като да разделим работещите в България на „хора, които работят“ и „хора, които си седят по офисите“. Кажете вие от кои сте. И коя група заслужава повече „държавно насърчение.“

В същата дискусия, бремето на бащите не стои на дневен ред. Понеже, нали, отглеждането на децата е женска работа. Ако майката реши да работи, а не да си клати краката и да си гледа детето, то тогава трябва да се намери някоя друга жена я да замести. Това баби, това детегледачки, това детски учителки… за какво са. Мъжете са над тези неща.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: