Към съдържанието

ОБАМА ОБАМА ОБАМА

03.11.2008

Без излишни въведения… ОБАМА:

  • Защото трябва да спрем безсмислените войни, които наливат пари в джобовете на петролопроизводителите и да започнем да си говорим както правят цивилизованите хора.
  • Защото е непростимо в една от най-богатите държава в света, милиони хора да умират и да банкрутират, защото не могат да си позволят да отидат на лекар.
  • Защото корпоративните интереси нe би трябвало да се месят със законотворчеството.
  • Защото правата и свободите ни не са единствените ценности, които би трябвало да защитава едно правителство. Равноправието, равнопоставеноста, справедливоста, солидарноста са идеи, зад които е достойно да застанем. В крайна сметка, каквото и да говорят републиканците, индивидуализма не е най-висшето постижение на човечеството.
  • Защото Обама мисли за жените. Подкрепя правото им да направят аборт, ако преценят, че е необходимо. Подкрепя реформи в системата на социално подпомагане (майчинство, платени болнични при болно дете, следучилищни програми и т.н), които биха помогнали на всички родители, но най-вече на младите майки, които се опитват да жунглират с кариерата, дома и семейство си.
  • Защото дългогодишния опит сам по себе си не е предимство, когато въпреки дългогодишния си опит ти показваш, че не можеш да вземеш солидни решения, точно когато те са най-нужди (ако ви се струва, че намеквам за Пейлин… прави сте).
  • Защото има разлика между критична кампания и негативна кампания. И Обама ни показа, че можеш да критикуваш програмата на опонента си без да разспространяваш лъжи за миналото и характера му.

Може би някои от вас ще прозрат идеологичната ми принадлежност зад този постинг. Аз просто му казвам мнение. Кажете защо ВИЕ подкрепяте Обама и защо смятате, че той е по-добрия избор за света!

***
P.S. По-късно днес ще коментирам изборната лудници с хората от Re:TV. Следете twitter за детайли, ако ви е интересно. :)

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: