Към съдържанието

Бисер след бисер

30.09.2008

В третата част на интервюто на Сара Пейлин с Кейти К(ъ)урик, за пореден път се убеждаваме, че Сара Пейлин не може да формулира смислени изречения. На въпроса дали вярва в идеята, че човешката дейност допринася за глобалното затопляне, Пейлин красноречиво отговаря:

You know … there are man’s activities that can be contributed to … the issues that we’re dealing with now with these impacts. I’m not going to solely blame all of man’s activities on changes in climate.

Чакай малко. Хммм. КАКВОООО?!!!!

Също така:

  • Разбираме, че Пейлин продължава да бъде против правото на аборт. Позиция, която защитава, дори когато журналистката я пита в прав текст дали момиче, което е изнасилено от баща си трябва да има правото да направи аборт. Не. Според Пейлин трябва да ценим живота. Хмм. Чий живот?!
  • Научаваме, че Пейлин е против спешните контрацептиви (План Б/ the morning after pill/ postinor и различните подобни), защото според нея живота започва в момента на зачатието и вземането на такова хапче на практика е убийство.
  • Става ясно, че според Пейлин да бъдеш гей е въпрос на лайфстайл и на избор, който тя не била приела за себе си. Т.е. замисляла се е и е решила…thanks but no thanks?! Я виж ти.

Кейти К(ъ)урик пита Сара Пейлин дали кандидатката се самоидетифицира като феминистка и тя отговаря да, защото вярва в равноправието между хората. За съжаление, обаче, Пейлин не разбира, че не се вписва дори в собствената си дефениция. Равноправие би трябвало да означава и правото на всяка една жена да може да вземе сама решение за репродуктивното си бъдеще. А не да я заплашват със затвор, ако направи аборт, защото е изнасилена.

Може би времето в Аляска тече по-бавно или госпожата просто е слънчасала, докато се е пекла в собствения си солариум (втора ръка) …, защото тези идеи са много присъщи за 50-те години на миналия век.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: