Към съдържанието

Малко тревожно, в цифри.

15.09.2008

Според моята любимка Сара Пейлин, жените не трябва да имат право на аборт: никога и по никаква причина. Изнасилена и забременяла?! Кофти, моето момиче. Раждай дете, гледай го и го обичай. Ненормалния ти баща си е позволил да ти направи бебе?! Ваше си е, ще си го гледате. Нейната дъщеря Бристол забременя и РЕШИ да запази бременоста. Да е жива и здрава, има право да избира какво е най-добре за нея и бъдещото й семейство. Пейлин е щастлива от този избор. Но не иска други момичета в позицията на дъщеря й да имат право да избират за себе си. Интересна логика.

Покрай цялата тази лудница се почувствах горда от това, че в нашата мила родина поне ТОЗИ дебат не е нужен. В България, жените имат правото да изберат да направят аборт още от 60-те години на миналия век. При нас, всяка жена има право да избере да направи аборт до 12-тата седмица, а по медицински причини и до 20-тата.

Дотук добре. Само че, преди известно време излязоха данни, че в България всяка година се правят около 50,000 аборта и България е на първо място по аборти сред тийнейджърите в Източна Европа. Значи, ясно е, че българските тийнейджъри едва ли правят повече секс отколкото връстниците им в другите европейски държави. Всъщност, ако правят повече секс… ами… браво на тях. Но, както казва председателя на Българското дружествопо акушерство и гинекология Проф. Никола Милчев, когато в България годишно има средно около 65,000 раждания някак е страшно, че броя на абортите е пак почти толкова. Особено при положение, че в България всеки може да си купи противозачатъчни хапчета и ‘спешни’ хапчета (а ла постинор).

Явно родителите не говорят с децата си за тези неща. Учителите… също. Айде да не казвам кога съм била в гимназията (не беше чааак толкова отдавна), но аз си спомням една лекция по темата. ЕДНА. Беше изнесена от един ВЪЗРАСТЕН гинеколог, който съветваше момичетата (вече толкова години не мога да залича тази мисъл от съзнанието си) да ходят със сутиен, а не “да им се мяткат … като млечни пити.” Много полезно и… да, няма нужда от коментар.

Някой случайно да може да разкаже какво прави Министерството на образованието и това на здравеопазването по въпроса за сексуалното възпитание на младежта?

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: