Към съдържанието

Тъпо и обидно. Брей.

04.09.2008

Ако сте пропуснали блога на Мъдрите Момичета… задължително разгледайте и прочетете. Те пишат много увлекателно, по теми, които в България все още са табу.

А ако поставяте под въпрос нуждата от техния блог, можете да погледнете последния им постинг… посветен на една… хммм… любопитна… реклама, появила се по страниците на разните безплатни публикации.


И друг път сме говорили за негативните стереотипи, които се прокрадват в рекламите, но тази тук просто е върха на сладоледа. На една единствена страница нагледно са изобразени всички безумно-ретроградни разбирания за това какво означава да си гей в България:

Да си гей означава, че нещо ти е счупено. Примерно, китката
Да си гей означава, че има нещо перверзно в теб. Примерно, обичаш да се оковаваш в древни садо-мазо приспособления.
Да си гей означава, че твоята сексуална ориентация е свободна територия за любопитните погледи на всякакви зяпачи. БРЕЙ, и още как.

За да изразите неодобрението си към въпросното чудо на рекламистката мисъл, можете да пишете директно на г-н Мартин Петров. Той е Директор Бизнес Развитие на MSKey Group: медийната група, под чиято шапка се помещава рекламирания hotnews.bg. От профила на команията разбираме, че MSKey е най-голямата интернет медийна група в България. Което може и да е така. Но определено лъжат, че са най-добрите в маркетингово отношение. Защото добрите маркетолози не си позволяват да трупат евтини дивиденти (или, в случая, кликове) на базата на оронването на човешкото достойнство.

Мейлът на господин Петров е martin.petrov@mskeygroup.net

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: