Към съдържанието

Пейлин пред НКР

04.09.2008

Самата реч на Сара Пейлин пред Националната Конвенция на Републиканците може да бъде обобщена в три основни пункта:

1. Йе, йе! Аз съм майка на 5 деца и съм много готина и нося червило. Фръц.
Вярно, много си готина. Да са ти живи и здрави дечицата, много са мили. Да си жива и здрава и ти, за да им се радваш. Поздравления за хубавото семейство, за това, че всички се гледате и си помагате и всеки явно прави това, което му доставя удоволствие. 

2. Имам повече опит и съм по-квалифицирана от Обама.
Хммм… я пак си помисли.

3. Джон МакКейн е най-якият.
Да, да. Особено след като те избра теб за вице… и забрави много от първоначалните си обещания. Само не знам как може на една й съща бюлетина да имаме двама кандидати с толкова много противоположни виждания по основни социални и стратегически въпроси. Това е малко като да си представим Станишев и Костов върху една бюлетина.

Чудя се, всъщност, дали МакКейн наистина, ама СЕРИОЗНО вярва в Пейлин: с настоящия й опит, със социалните й възгледи, с твърдото й убеждение, че глобалното затопляне не е зависимо от човешката дейност… Или Републиканците са толкова отчаяни, че просто използват тази кампания да се мобилизират, да влеят свежа кръв в редиците си и да започнат да се готвят за следващите избори… Няма нищо срамно, всекиму се случва.

7 коментара leave one →
 1. Longanlon permalink
  04.09.2008 01:11

  всъщност няма сериозни доказателства, че глобалното затопляне не зависи от човешката дейност.

  леко ме дразни да се приема вярата в глобалното затопляне за неоспорима даденост.

 2. Nicodile permalink
  04.09.2008 01:25

  Да е жив и здрав човека, ама Маккейн е на 72 години, опериран е от рак и има 10000 страници медицинско досие. С други думи вероятността Сара Пейлин всъщност да стане шеф на света с опита си като кмет на градче в Аляска не е толкова малка. Това е някак безотговорно от страна на бай Джон.

  А мацката може и да носи червило, ама е ужасяващ фашист. Весело е как докато мама Пейлин пропагандира сексуално въздържание, щерката забременява на 17 години. Life has a horrible liberal bias както се казва.

  При всички положение, тая жена няма какво да прави в белия дом. Това че е жена и че има пет деца не я прави добър политик. Но пък вероятно възторжените й речи за moral values ще докоснат много сърца в Канзас и Индиана.

 3. gregory permalink
  04.09.2008 02:29

  Ха, изгледах цялата реч и сериозно се стреснах. После видях, че Nicodile е уцелил правилното определение – „ужасяващ фашист“.
  Интересно, дали синът и е избягал в армията от нея или тя го е натикала на сила там. И двата варианта ми се струват достоверни:)

 4. gimli permalink
  04.09.2008 05:18

  Longanlon, малко си пооплел не-тата в изречението си, но предполагам си искал да кажеш, че няма доказателства, че глобалното затопляне е резултат от човешката дейност. Много е тъжно, че повечето хора са на позицията „Без неоспорими доказателства, че отговорността е единствено и изцяло наша, и пръста си няма да мръдна!“. По-лошото обаче е, че дори и да имаше такива доказателства, достъпни и приети от всички, пак нищо в отношението ни към ситуацията нямаше да се промени.
  Когато масата и простолюдието заемат тази позиция, това е тъжно, но когато един бъдещ евентуален президент не се свени да я заяви открито, това може да бъде катастрофално.
  Затова най-искрено се надявам Сара Пейлин никога да не види Белия дом отвътре.

 5. nocommerce permalink
  04.09.2008 06:01

  Всичко е напълно логично ,ако се има в предвид че:
  1. В Америка политиката е театър, който се режисира от икономически организцаии.
  2. Политиците са не много интелигнтни кукли, имащи за цел да концентрират вниманието на хората към тях, а не към истински важните неща като на пример какви закони се прокарват.
  3. Предизборната кампания е всъщност търг. Там не е важно кой, а – колко.

 6. Калин permalink
  05.09.2008 02:27

  Мацката е много яка, абсолютен бултериер и го доказа с речта си. Нямаше никакво псевдо интелектуално лигавене и успя да нарита когото трягваше без да бъде груба. Дано тя си е писала речта.
  Факта че и обръщате толкова много внимание гооври че изборът и е много добър.

 7. Ena permalink
  05.09.2008 08:15

  Калине,
  Мацката не си е написала сама речта, а и я е написал същият speech-writer, който пише речите на Буш. Иначе си я прочете много артистично от телепромтъра.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: