Към съдържанието

ППП=Потенциалните Последици от Пейлин

02.09.2008

Мислех да не пиша повече за Пейлин, но очевидно не биваше да прибързвам с това изказване.

Днес, няколко дни след обявяването на кандидатурата й, става доста ясно, защо ТЯ е била избрана за кандидат за вицепрезидент. Да, жена е и да, изглежда доста по-млада и енергична от МакКейн, но не за това е там. Тя е там, за да мобилизира социално-консервативните републиканци или, по-точно, онези от тях, които намират Джон МакКейн за прекално либерален. Особено по някои социални въпроси.

Пейлин е:

  • В подкрепа на свободното притежание на оръжие.
  • Против хомосексуалните бракове и фактическото съжителство.
  • Против преподаването на Сексуално Възпитание (физиология, безопасен секс, контрацепция) в училищата.
  • За преподаването на абстиненция и морални норми в училище.
  • Против правото на аборт, освен в случаите, в които живота на жената е в сериозна опасност.

Бристол, 17-годишната дъщеря на Пейлин е позабременяла тия дни. И, понеже всичко е наред (да е жива и здрава, милата), аборт няма да има. Ще има зимно бебе и сватба… може би малко преди това. Семейство Пейлин приветсват решението на Бристол и много се гордеят с нея.

Не мислех да коментирам точно този случай, защото е много личен, става въпрос за децата на хората, а те горките не са виновни, че родителите им нямат реална представа за собствените си възможности. Но ситуацията с бременната Бристол е повече от иронична: перфектна илюстрация на резултатите от потенциалната социална политика на майка й:

  • Неграмотни тийнейджъри.
  • Без грам информация как се правят бебетата
  • Правят секс въпреки всичко, защото (макар и с републиканци за родители) все пак са просто тийнейджъри и искат да се забавляват.
  • Ще имат радоста да отглеждат децата си с минимални доходи, защото е повече от ясно какви заплати биха получавали при тяхното ниво на образование.

Множество проучвания показват, че програмите, които промотират абстиненция  водят до повече болести предавани по полов път и ранни бременности сред тийнейджърите. Тийнейджърите правят секс тъй или иначе. Различават се единствено по това доколко могат да се предпазят от нежелана бременност и болести.

През 90-те, едно от основните постижения на администрацията на Бил Клинтън бе да институира програми, които да допринсат за намаляване броя на забременелите момичета. В момента, след 8-години социален консерватизъм, САЩ е държавата с най-много бременни момичета под 18 на глава от населението в Западния свят.

Не че някой ни пита нас какво мислим за Пейлин, но е добре да знаем как би могла да изглежда Америка само след няколко години МакКейн/Пейлин.

***
Благодаря на Еленко за идеята за този коментар. 

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: