Към съдържанието

Егаси и журналистите

31.07.2008

Тази вечер ще бъда при Иван Бедров в Булевард България (в последната част на предаването от 20.30), за да говорим за президентските избори в Щатите. Ще има още един участник, но за съжаление не знам кой е той.

Разговорът (поне за мен) идва доста навреме, след като тази сутрин Epistemic Murk ми обърна внимание върху следния материал във в-к Дневник, който обсъжда стила на Мишел Обама:

Любопитно е обаче, че към нея се отправят повече критики, отколкото одобрение. Специалистите сочат, че тя се облича по-скоро твърде семпло, да не кажем скучно и е крайно време да прояви малко повече колорит и характер.

[…]

Но Мишел Обама трябва да спре да демонстрира стил на скъпо платен корпоративен адвокат и да потърси нещо лично, следващо например сдържаната елегантност на Кондолиза Райс, съветват специалистите.

[…]

Гардеробът й не бива да изглежда толкова консервативен и „безопасен“. Обувките трябва да са малко по-ниски, а е добре да се поразмишлява и върху слабостта й към перлите – вече разбрахме, че се опитва да имитира Джаки Кенеди, но хайде сега да ни покажете повече личност в бижутата, продължават експертите.

Абе, хора, сериозно ли?! Говорим за жена, която е адвокат с диплома от Харвард, шеф бизнес-развитие на една от най-големите болници в Щатите. Жена, която е умна, силна, жена с визия и ясна социална и политическа позиция! Вместо да говорим за работата, която върши като една от основните фигури в кампанията на Обама, ние обсъждаме слабоста й към перлите?!

Ще ме извинявате, ама това не е никаква журналистика. Срамота!

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: