Към съдържанието

Бойко Борис разреши Гей Прайда, все пак.

27.06.2008

Цитирам съобщението от сайта на ДЖЕМИНИ:

Съгласно последната заповед на Кмета на София, Ви очакваме в 16:30 на Моста на влюбените, зад НДК.

Колоната на шествието ще се движи по десния тротоар на обявения и съгласуван със Столична община маршрут. Призоваваме участниците да не отговарят на провокации, да не предизвикват опонентите и да не участват в конфронтация. Съветваме участниците да не се отделят от колоната на шествието, за да не се излагат на допълнителен риск и да не създават предпоставки за нарушаване на обществения ред. Колоната на шествието ще се движи единствено по пешеходните алеи и тротоара, без да спира свободното движение на МПС.

Мероприятието е съгласувано и със Столична дирекция Полиция, като охранителна полиция ще съпровожда колоната по целия маршрут. Шествието е медицински обезпечено с линейка на Клиники „Торакс”.

Изразяме благодарност към Кмета Борисов и Столична община за постигнатият консенсус и проявено разбиране към организаторите.

Промяната в решението на Столичния Общински Съвет е преди всичко победа на закона и реда. Поздрави на всички, които не останаха безучастни и направиха всичко възможно да не се променя смисъла на събитието.

Без значение дали до момента сте вземали отношение в горещите дебати по темата тази седмица, би трябвало да се радвате, че в крайна сметка в България вече се случва някакъв граждански дебат, а институциите и политиците (макар и със само по едно ухо) се вслушват в гласовете на избирателите.

Ако желаете да се присъедините към групата от Openly Feminist и заедно да отидем на парада, пишете ми мейл на openlyfeminist [at] gmail [dot] com, за да ви къже къде и кога ще се събираме.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: