Към съдържанието

През сълзи

26.06.2008

Няма да има Гей Прайд Парад. Ще има Гей Прайд „Митинг”.
Защото Бойко Борисов решил да промени маршрута. И да премести събитието в Южния Парк. От съображения за сигурност.

Вместо да изпрати повече полицаи в събота, Бойко Борисов реши да реши въпроса по сталинистки и да натири мирните участници в събитието в гората. Така хем няма да са му пред очите, хем няма да има нужда да се пъне особено много да осигурява тяхната безопасност.

Вместо да направи всичко възможно да прекрати противозаконните призиви към агресия и дискриминация на фанатизирани хомофоби като Расате, Бойко Борисов предпочете да НЕуважи правото на една огромна група мирни граждани, които са подходили съвсем отговорно в организирането на публично мероприятие, напълно отговарящо на изискванията на българското законодателство.

Вместо да използаваме момента и да покажем, че въпреки всичките политически скандали, които се вихрят в момента, ние все пак сме нормални, цивилизовани граждани на Европа, които уважават човешките права и достойнство, ние отново ще се прочуем като ретроградни балкански субекти, на които им липсва каквото и да било уважение към хората и законите.

  • Защо всички български медии, начело с БТА толкова активно дадоха трибуна на противозаконните призиви за насилие, дискриминация и нетолерантност?
  • Защо най-силния глас, който се чу в последните няколко дни беше открит хомофоб и расист, който не само, че не уважава, но и нарушава законите на България?
  • Защо нито един български политик, представител на държавната администрация или прокуратурата не се изказа по въпроса? Не, излъгах. От АТАКА се изказаха.
  • Защо единственото включване на пряко отговорен за реакция по случая беше Анели Чобанова пред Иван Бедров в понеделник, която ОЧЕВИДНО не само, че не беше запозната с проблемите, но и нямаше никакво желание да си свърши работата?
  • Какво трябва да се случи, за да си признаем, че в България масово се нарушават правата на хората? Не само на хора от ЛГБТ общноста. Може би трябва да набият някой, да го хвърлят в канавката, да го посипят с катран и да изпратят писмо до президента „аз съм еди-кой-си и нападнах еди-кой-си, защото той е такъв-и-такъв, аз мразя такива хора”?!
  • Защо толкова много уж умни хора не могат за секунда поне да превъзмогнат собствените си предпочитания и да разберат, че тук говорим за неща, които са много по-важни от мен и от теб и от розовите гащи?

Честно… Нямам никаква представа как е възможно да се случва всичко това.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: