Към съдържанието

Сватбено

08.06.2008

Току що се връщаме от сватба, където последния ритуал беше разрязването на тортата. Младоженецът и булката режат едно парче: той на нея, тя на него… май, за да им е сладък живота. DJ-ят инструктира младоженците да хванат микрофона и лека полека да привикват неженените двойки сред гостите: и те да хапнат от тортата.

Така след Мими и Гошо, Ванката и Гери, Митко и приятелката му (която явно е съвсем нова, защото никой дори не знаеше как се казва)… булката засмяно обявява на микрофона: Айде сега, да дойдат Калоян и Николай.

Шаш и паника сред гостите. Не знаят хората… това майтап ли е, сериозно ли. Никой не им казва. Междувременно Калоян и Николай се завтичат към тортата. Хората се чудиха, чудиха и изведнъж спонтанно избухнаха в ръкопляскания. Голяма радост. И горчиво им викаха. Както си трябва.

В последствие се оказа, че всъщност Калоян и Николай били добри приятели и по някакво стечение на обстоятелствата приятелките и на двамата точно тази вечер не могли да присъстват на сватбата. Хетеро били.

Цялата случка обаче на мен ми се стори много сладка. Има хора в България, които са изключително анти-гей настроени и „не-одобряват“ (все едно някой ги пита) хомосексуалните контакти. Обаче аз си мисля, че всичкото това анти-не-не-бива е просто някаква заучена реакция. И когато всъщност става въпрос за някакви конкретни хора, за Калоян и Ники от съседната маса дето пият ракия цяла вечер заедно с булката, нещата придобиват малко по-различни измерения.

Наздраве за Калоян и Ники, нищо, че са хетеро.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: