Към съдържанието

Карла Бруни-Саркози: без маникюр

02.04.2008

Не следя особено внимателно целия цирк около браковете, разводите и любовите на френския президент, но дори да нямам интерес към личния му живот… медиите ме облъчват с каква ли не полезна информация.

Миналата седмица, например, г-н Саркози и неговата съпруга Карла Бруни-Саркози бяха на официално посещение в Обединеното Кралство. Каква точно е била целта на посещението…не знам…но знам, че Карла Бруни-Саркози използва пътуването, за да привлече внимание върху женската смъртност по време на раждане в по-бедните държави в Африка и призовава за набиране на средства в помощ на жените в Африка. На какво обаче обръщат внимание медиите?!

Снимки: Reuters

– Карла Бруни-Саркози е облечена от Джон Галиано за Диор
– Карла Бруни-Саркози носи равни обувки, които са по-ниски от тези на мъжа й
– Принцът на Уелс е много развълнуван от красотата на г-жа Саркози, целува ръката й
– Министър Председателят Гордън Браун е толкова зашеметен от външния вид на Карла Бруни-Саркози, че забравя привичната си сдържаност и обсипва Карла в целувки
– Ръцете на Карла са били без маникюр
– Косата и изглежда така, все едно тя сама си я изсушила със сешоара

Всичката тази информация ме кара да си задавам много въпроси. Като например: Защо медиите са толкова обсебени от външния вид на жените? Защо когато една жена опита да говори за сериозни проблеми като женската смъртност в Африка, например, веднага някой ще се намери да отбележи, че ноктите и са къси като на тийнейджърка?! Защо винаги коментираме една известна жена (с опит, история, талант и идеи) само като сексуален обект? Как биха звучали всички тези текстове и коментари, ако ролите бяха обърнати и президент на Франция беше жена и нейния красив съпруг я придружаваше на официално посещение?!…Да, точно. Благодарности на Жана Цонева за идеята за постинга!

***
Още постинги по темата:

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: