Към съдържанието

Ебаси и феминистката. Мммфффъхъ

18.03.2008

Преди няколко дни Павел каза, че е феминист, защото се опитва да се бори със собствените и с чуждите предразсъдъци. Сега искам да разкажа за една лична история, която ми се случи съвсем наскоро и точно в тоя ред на мисли ме накара да си кажа, е ебаси и феминистката си, няма какво…

Пием кафе с една позната, която е на около 50. Тя ми разказва за някаква друга нейна позната, горе долу на същата възраст, която направила еди-каква-си простотия. И седим двете с моята приятелка и цъкаме с език и се съгласяваме една с друга…Ееей, много е проста тая жена. Бе как може такива работи?!… При което моята приятелка недвусмислено заключва Еми какво да ти кажа. Стара мома. То явно си има причина никой да не поиска да се ожени за нея. Единственото, което аз успях да промълвя в отговор беше Мммфффъхъ.

А можех да кажа толкова много неща. Можех да и направя забележка, че всъщност това, че Еди-коя-си е тъпа няма нищо общо с това, че не е омъжена. И че може би не е омъжена, не защото никой мъж не е поискал да се ожени за нея, а защото тя самата е избрала да не се омъжва. И че какъвто и да е бил конкретния случай, не е наша работа да обсъждаме и ОСЪЖДАМЕ нейния избор. И че ако нейната приятелка беше неженен мъж на около 50, по всяка вероятност щеше да се смята за вървежен ерген, защото има добра професия, изкарва добри пари, пътува и живее по начин, който сам е избрал за себе си. И че брака по начало не е единствения начин да се валидираш като личност…

А казах Мммфффъхъ. Е ебаси и феминистката съм, няма какво…

***
Убедена съм, че много от вас са изпадали в подобни ситуации. Виждате някаква нередност. Знаете защо казаното/направеното от този срещу вас не е ОК. И въпреки това, за да не влизате в излишни конфликти, не казвате нищо. После се ядосвате, че сте си премълчали, но вече е късно. Ситуацията е отминала и ако решите отново да я повдигнете на въпрос, всичко ще прозвучи дребнаво и малко…след дъжд качулка.

Реших да разкажа моята случка, за да ви попитам как вие щяхте да реагирате, ако бяхте на мое място. Или как бихте реагирили, ако ви се случи нещо подобно. По този начин всеки един от нас ще бъде подготвен да реагира по-адекватно следващия път, когато сме в аналогична ситуация. А не да казваме Мммфффъхъ, щото това никому не е полезно.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: