Към съдържанието

Български хелзинкски комитет съди Софийски градски съд за отказ на обществена информация

29.02.2008

Може да сте чули вече, но ако не сте, все пак:

Български хелзинкски комитет (БХК) съди Софийски градски съд (СГС) за отказа му да предостави на БХК юриспруденцията си по анти-дискриминационни дела. За разлика от всички останали съдилища в страната, СГС изрично отказа да даде на БХК достъп до копия от постановените съдебни актове по Закона за защита от дискриминация.

БХК събира анти-дискриминационната практика на всички съдебни инстанции в България, както и на Комисията за защита от дискриминация, за да я анализира, доколко съответства на европейските и международни стандарти, и да публикува доклад в помощ на бъдещата работа на съдиите и членовете на КЗД.

Е, добре де, защо от СГС отказват да предоставят такава информация? Защото не са водили такива дела? Защото има нещо нередно в начина, по който са ги водили?! Нищо не разбирам.

***
Пре-публикувам този текст със знанието и съгласието на моите нови приятели от отдела за дискриминация срещу жените в БХК. Разгледайте сайта на инициативата Равни възможности за жените. Сега!…Сигурно вече сте виждали Fame-картичките с Елен Колева.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: