Към съдържанието

Секс след 50?

15.02.2008

В статия в Washington Post чета, за проучване посветено на сексуалния живот на зрелите жени във Франция. Според проучването, само 15% от жените на около 50 и 27% от жените на около 60 не са правили секс в последната една година. Друго проучване, което ще бъде публикувано през март сочи, че жените над 50 годишна възраст, в момента правят повече секс, отколото жените от същата възрастова група, в началото на 90-те.

Според авторката на статията, жените във Франция са късметлийки, защото за разлика от САЩ, например, където известните „възрастни” жени много често са известни точно с това, че изглеждат млади за годините се, френското публично пространство е изпълнено с женски лица над 50, които се смятат за привлекателни именно, ЗАЩОТО са по-зрели. Което, от своя страна, спомага за създаването на условия за нормален и пълноценен сексуален живот на жените над определена възраст. Също така, френските жени са много по-либерални в сексуалните си отношения: те са ОК с идеята да правят секс не само с „най-подходящия човек”. Заключение на статията е, че жените във Франция правят повече секс дори когато минат в по-зряла възраст, защото отказват да приемат, че сексът е привилегия само на младите и красивите.

Браво на тях.

За да свържем нещата с нашата действителност, искам да ви попитам…какво мислите се случва на жените в България, след като минат 50-те? В България намираме ли жените над определена възраст секси и привлекателни? Какъв е общия образ на „българка над 50-те” в съзнанието ни? Как се държим с жените, които не се вписват в него? И, разбира се, ЗАЩО?

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: