Към съдържанието

ПМС

21.01.2008

Предишният текст предизвика следния коментар:

Практиката показва, че към българските шефки няма такива допълнителни очаквания, а работата с тях прераства в тих ужас, когато са неразположени или оставени без редовен секс.

Не искам да насочвам всички погледи към Свилен, защото съм убедена, че той не е искал да обиди когото и да било. Просто темата за жените, ПМС-а и колко сме ужасяващи по време на месечния ни цикъл по очевидни причини живо ме интересува. Та реших просто да използвам случая и да кажа няколко неща ей така набързо. Значи:

Първо, ПМС не е нещо, което се случва на всички жени. До всяка, която я боли има още 5, които нямат никакви оплаквания. Така че, чисто статистически погледнато, ужасяващите симптоми, които сте (ако сте) наблюдавали са строго индивидуални и са свързани не толкова с общата женска физиология, а по-скоро с характера, начина на хранене и т.н. на конкретната жена.

Второ, тези, които не се чувстват добре по време на цикъл, се държат по-различно от обикновено, защото физическата болка им идва в повече. Няма нужда да обяснявам кое и колко ги боли. БОЛИ. Всички медицински изследвания показват, обаче, че няма никаква разлика в хормоналните нива на жени, които се оплакват от ПМС и такива, които нямат симптоми. С други думи, ПМС е физическо неразположение и да казваш, че да работиш с жена в ПМС е „тих ужас“ е като да кажеш, че не можеш да понасяш шефа си, защото е изпаднал в бъбречна криза. Някак не върви. ;)

Трето, повечето в случаите, когато аз самата съм била обвинявана в ПМС е било когато с по-рязък тон съм казвала на някого, че а) не си върши работата както трябва и б) че съм загубила търпение към неговите/нейните глупости. Съвпадение? Не мисля.

И последно, но не на последно място…стана ми толкова тъпо от този коментар, защото общо взето излиза…абе…една жена няма как да е права. Ако е добра, мила и чувствителна…всеки я тъпче като изтривалка. Ако е силна, категорична и не се страхува да казва какво мисли…е обвинена в ПМС и други подобни смъртни грехове. Е няма угодия.

***

За по-сериозно обяснение на това какво е ПМС и какво го причинява, можете да погледнете ето тук.

No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: